Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie signaleert, diagnosticeert en behandelt motorische en/of zintuiglijke ontwikkelingsstoornissen bij baby’s, kinderen en jongeren. Het is belangrijk om dat op tijd te doen. Vaak geldt: hoe eerder je problemen signaleert en behandelt, hoe minder de verstoring van de ontwikkeling van het kind is.

Hoe herken je problemen? Motoriek is voor kinderen een middel om zichzelf en de omgeving te leren kennen. Problemen met bewegen kunnen veel invloed hebben op het welbevinden van een kind en het functioneren in een groep. Hoe herken je dat? Bijvoorbeeld doordat het kind moeite heeft met spelen op het schoolplein, niet goed meekomt in de gymles, of moeite heeft om stil te zitten en daardoor onvoldoende luistert.

Signalen bij zuigelingen zijn bijvoorbeeld: passiviteit, lage spierspanning en weinig kracht, overstrekken, onrust en huilen, een asymmetrische houding, een afplatting van de schedel, moeite met houdingsveranderingen, eenzijdig bewegen.

Kinderfysiotherapeut Annet Durieux kan hierbij helpen. Met een 4-jarige post-HBO opleiding is zij zich gespecialiseerd op het gebied van bewegend functioneren van kinderen en jeugdigen tussen 0 en 16 jaar. Zij is een partner in onze praktijk. Bij Annet staan de vragen van de ouder en het kind (als dat kan) centraal bij de therapie. De eerste vraag zal dus zijn: “Wat zijn de problemen en de wensen ten aanzien van de ontwikkeling van het kind.”

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over Kinderfysiotherapie? Bericht ons en wij nemen z.s.m. contact met u op.

9,3

166 beoordelingen

1882

patiënten geholpen

10

fysiotherapeuten