Oncologische Fysiotherapie

Oncologische fysiotherapie richt zich expliciet op stoornissen, beperkingen en participatieproblemen bij mensen die kanker hebben of hebben gehad. De problemen kunnen het gevolg zijn van de aandoening zelf of van de medische behandeling. Denk bijvoorbeeld aan klachten als vermoeidheid, pijn, depressie, angst, conditie- & krachtverlies of spanningsklachten.

De oncologisch fysiotherapeut heeft specifieke kennis over oncologische aandoeningen en de gevolgen van oncologische behandelingen en is hierdoor van meerwaarde om de balans in je dagelijks functioneren weer terug te vinden. Er is veel onderzoek gedaan naar de effecten van bewegen op algemene en lichamelijke klachten van patiënten met kanker. Daaruit blijkt dat bewegen een positieve invloed heeft op kwaliteit van leven, pijn, vermoeidheid, herstel van belastbaarheid en terugkeer in het arbeidsproces.

Onze oncologie fysiotherapeut begeleidt u op een veilige en verantwoorde manier in alle fasen van de ziekte: curatief, palliatief of terminaal.

Vergoeding
De behandelingen worden in de meeste gevallen vergoed vanuit de basisverzekering. Dit houdt in dat vanaf de 21ste behandeling de kosten vergoed worden vanuit de basisverzekering. De eerste 20 komen uit de aanvullende verzekering of komen voor eigen rekening. Raadpleeg uw verzekeraar of bel de praktijk voor meer informatie over uw vergoeding.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over Oncologische Fysiotherapie? Bericht ons en wij nemen z.s.m. contact met u op.

9,3

166 beoordelingen

1882

patiënten geholpen

10

fysiotherapeuten