Corona

U bent van harte welkom voor behandeling in de praktijk, mits u voldoet aan de voorwaarden. 

Voor onze corona-maatregelen hanteren wij een protocol dat door het RIVM en het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) is goedgekeurd. Wij hebben de praktijk zo ingericht dat het mogelijk blijft om op een veilige en verantwoorde manier fysiotherapie op de praktijk te volgen.

Vragen vooraf
Heeft u (of iemand binnen uw huishouden) last van COVID-19 symptomen, zoals koorts of verkoudheidsklachten, of is er bij u of uw huisgenoten in de afgelopen 7 dagen COVID-19 vastgesteld? Dan verzoeken wij u om niet naar de praktijk te komen en telefonisch contact op te nemen. Afhankelijk van uw vraag is dan eventueel online fysiotherapie op afstand mogelijk

Als u komt voor een consult

Een consult kan alleen op afspraak. Bij aankomst vragen wij u een vragenlijst in te vullen, met daarin onder meer de volgende vragen:

 • Heeft u de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak?
 • Heeft u op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 • Heeft u het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
 • Heeft u een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heeft u korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/ gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?
 • Bent u in quarantaine omdat u direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?
 • Bent u de afgelopen 10 dagen in een code oranje gebied op vakantie geweest?

Antwoord u ‘nee’ op alle vragen, dan is alles goed.

Antwoord u met ‘ja’ op een van de vragen, dan komt u in aanmerking voor:

 1. Zorg op afstand: telefonisch of videobellen
 2. Bij voorkoming van onomkeerbare schade is eventueel een spoedconsult aan huis mogelijk

Actuele huisregels
Naast de gebruikelijke maatregelen en hygiënemaatregelen van het RIVM (geen handen schudden, in je elleboog niezen en hoesten, handen wassen met desinfecterend zeep of gel, gebruik papieren zakdoekjes) gelden ook de volgende huisregels:

 • Komt u op de juiste tijd, er is heel beperkt wachtruimte
 • Houd u zich in de praktijk aan de hygiëneprotocollen
 • In de praktijk hoeft u geen mondkapje te dragen
 • Neemt u zelf een handdoek mee
 • Houd 1.5 meter t.o.v. andere personen op de praktijk

Persoonlijke beschermingsmiddelen
Gezien de ontwikkelingen sinds 6 november 2021 stellen wij het op prijs als u weer een mondkapje draagt bij uw bezoek aan onze praktijk. Bij training in de oefenzaal geldt dat uw mondkapje af kan als u eenmaal van een apparaat gebruik maakt. Dank alvast voor uw medewerking.

Wat betekent videoconsult?
Via een videoconsult kan uw fysiotherapeut u via de computer of smartphone begeleiden bij klachten. Als het nodig is kan uw therapeut ook video’s van oefeningen en voorlichtingsmateriaal met u delen. Heeft u geen computer met camera/microfoon of smartphone? Dan is een telefonisch consult ook een optie. Heeft u vragen? Bel met onze baliemedewerkers, Ilse of Yvonne: 033-4942925.

Videoconsult voor patiënten met longaandoeningen
Ook voor patiënten met longaandoeningen kunnen wij op deze manier veel betekenen; mensen met COPD & astma, longontsteking en/of verzwakte ademhalingsspieren na beademing.

 Wat bieden wij aan?

 1. Via telefonisch- of videoconsult kan de therapeut u direct en persoonlijk begeleiden.
 2. Bij videoconsult kan uw therapeut bovendien ademhalingsoefeningen en voorlichtingsmateriaal met u delen.
 3. Daarnaast werken wij sinds 2 jaar ook met een methode om de kracht en het uithoudingsvermogen van de spieren voor inademing te verbeteren. Dit gebeurt met de POWERbreathe KH2 (zie trainjelongen.nl). Voor thuis kunt u zelf eventueel zo’n apparaatje aanschaffen (POWERbreathe Plus Medic).
 4. Heeft u moeite om slijm op te hoesten, vanwege een grote slijmproductie en/of taai slijm? Dan hebben wij oefeningen om het slijm los te trillen en gemakkelijker op te hoesten. Hiervoor kunt u eventueel een Shaker of Flutter aanschaffen om thuis te oefenen. Het kan zijn dat uw zorgverzekeraar het vergoed, dus controleer dit vooral even!

Wie zijn de therapeuten?
Corrie Verheij, Martine de Greef-Leijenhorst en Rianne van Diermen. Heeft u nog vragen?

 • Belt u met het nummer van de praktijk 033-4942925, Corrie, Martine of Rianne nemen daarna zo snel mogelijk contact met u op
 • Mailen kan ook: ftl.corrieverheij@gmail.com.

Overige vragen?
Kijkt u voor algemene informatie en adviezen op de website van het RIVM.

Afspraak maken?

Om een afspraak te maken heeft u geen verwijsbrief van de huisarts nodig, dat kan rechtstreeks. Eenvoudig en snel.