Etalagebenen

Fysiotherapie voor Etalagebenen, ook wel Perifeer Arterieel Vaatlijden (PAV) genoemd, wordt veroorzaakt door slagaderverkalking, waardoor patiënten etalagebenen (Claudicatio Intermittens) kunnen ondervinden. Klachten zoals pijn of kramp in de beenspieren treden op tijdens het lopen en verdwijnen na enige tijd stilstaan. Naar schatting heeft drie procent van 55-plussers last van PAV en veertien procent van 70-plussers. Roken, te weinig beweging en ongezonde voeding zijn risicofactoren voor PAV.

Behandeling

De behandeling richt zich in eerste instantie op looptherapie, het vergroten van uw loopafstand. Daarnaast is ook aandacht voor de leefstijlveranderingen die nodig zijn om het risico op verdere problemen te verminderen.

Heeft u last van etalagebenen en vaataandoeningen? Vraagt u dan naar Corrie Verheij of Martine de Greef-Leijenhorst, zij zijn hierin geschoolde fysiotherapeuten en aangesloten bij Het Chronisch Zorgnet.

Chronisch ZorgNet werd ruim tien jaar geleden opgericht voor patiënten met ‘etalagebenen’, ofwel perifeer arterieel vaatlijden onder de naam ClaudicatioNet. Chronisch ZorgNet bouwt die bewezen succesvolle aanpak in kwaliteit én kosten nu verder uit naar de behandeling van andere chronische aandoeningen, te beginnen met de behandeling van hartpatiënten en patiënten met COPD.

Meer informatie?

Heeft u klachten van etalagebenen? Bericht ons en wij zullen z.s.m. contact met u opnemen..

9,3

166 beoordelingen

1882

patiënten geholpen

10

fysiotherapeuten