Update Coronavirus

Praktijk gesloten tot 6.4.20

Tot a.s. 6 april is onze praktijk gesloten. Afhankelijk van de richtlijnen van het RIVM bepalen we rond die tijd of we de maatregelen gaan aanpassen .

Bereikbaarheid en diensten

  • Wij zijn tijdens werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.30 tot 12.30 uur. Hierna kunt u een boodschap inspreken, de volgende dag nemen wij dan contact met u op. Online zijn we 24/7 bereikbaar.
  • We leveren alleen nog fysieke zorg voor de noodzakelijk zorg voor mensen in de vitale beroepen.
  • Waar mogelijk blijven we alle patiënten behandelen op afstand met behulp van een videoconsult

Wat betekent videoconsult?

Vanaf 30 maart is het mogelijk om een videoconsult aan te vragen bij onze praktijk. Dit betekent dat uw therapeut u via de computer of smartphone kan begeleiden bij klachten. Als het nodig is kan uw therapeut ook video’s van oefeningen en voorlichtingsmateriaal met u delen. Heeft u geen computer met camera/microfoon of smartphone? Dan is een telefonisch consult ook een optie. Heeft u vragen? Bel met onze baliemedewerkers, Agnes of Yvonne: 033-4942925.

Videoconsult voor patiënten met longaandoeningen

Ook voor patiënten met longaandoeningen kunnen wij op deze manier veel betekenen; mensen met COPD & astma, longontsteking en/of verzwakte ademhalingsspieren na beademing.

 Wat bieden wij aan?

  1. Via telefonisch- of videoconsult kan de therapeut u direct en persoonlijk begeleiden.
  2. Bij videoconsult kan uw therapeut bovendien ademhalingsoefeningen en voorlichtingsmateriaal met u delen.
  3. Daarnaast werken wij sinds 2 jaar ook met een methode om de kracht en het uithoudingsvermogen van de spieren voor inademing te verbeteren. Dit gebeurt met de POWERbreathe KH2 (zie trainjelongen.nl). Voor thuis kunt u zelf eventueel zo’n apparaatje aanschaffen (POWERbreathe Plus Medic).
  4. Heeft u moeite om slijm op te hoesten, vanwege een grote slijmproductie en/of taai slijm? Dan hebben wij oefeningen om het slijm los te trillen en gemakkelijker op te hoesten. Hiervoor kunt u eventueel een Shaker of Flutter aanschaffen om thuis te oefenen. Het kan zijn dat uw zorgverzekeraar het vergoed, dus controleer dit vooral even!

Wie zijn de therapeuten?

Corrie Verheij en Martine de Greef-Leijenhorst. Heeft u nog vragen?

  • Belt u met het nummer van de praktijk 033-4942925, Corrie of Martine nemen daarna zo snel mogelijk contact met u op
  • Mailen kan ook: ftl.corrieverheij@gmail.com.

Overige vragen?

Kijkt u voor algemene informatie en adviezen op de website van het RIVM.