Hartrevalidatie

Heb je een hartoperatie of hartinfarct achter de rug? Of is er sprake van een hartafwijking, kransslagaderaandoening of een verhoogd risico daarop door een hoge bloeddruk, hoog cholesterol, overgewicht of hartritmestoornissen? Dan kan je bij ons terecht voor Hartrevalidatie.

Een aandoening van het hart kan een grote impact hebben op jouw leven, zowel voor jou als voor jouw naasten. Hartrevalidatie heeft als doel dat jij weer jouw lichaam leert kennen én leert vertrouwen. Samen met de fysiotherapeut werk je aan het afstemmen van de belasting en belastbaarheid in jouw leven. Zo willen we er voor zorgen dat je weer vat hebt op hoe jij jouw leven inricht en dat je jouw dagelijkse activiteiten weer beter kan doen.

Onze aanpak

Je krijgt eerst een intake met de fysiotherapeut. Deze intake bestaat uit een lichamelijk onderzoek, een vragenlijst en een aantal testen. Op basis daarvan stelt de fysiotherapeut samen met jou een plan van aanpak op. Tijdens de revalidatie komt jouw leefstijl aan bod maar zal er ook sprake zijn van oefentherapie voor het trainen van het hartvaatsysteem. Er is aandacht voor de achtergrond van de risicofactoren voor hartaandoeningen en hoe je dit positief kan beïnvloeden. Op den duur zal je steeds meer zelf buiten de praktijk opbouwen en kom je een enkele keer nog langs voor een controle tot het traject wordt afgesloten. Uiteindelijk is het ons doel dat jij weer zelfstandig met vertrouwen beweegt.

De kosten 

De vergoeding van Hartrevalidatie hangt af van jouw eigen ziektekostenverzekering, vraag dit vooral na bij de zorgverzekeraar. Het is hierbij van belang dat je een verwijzing met duidelijke diagnose van de cardioloog hebt. Indien je er niet uitkomt, dan kan de fysiotherapeut dit samen nog met je doornemen.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over Hartrevalidatie? Bericht ons en wij nemen z.s.m. contact met je op.

9,3

166 beoordelingen

1882

patiënten geholpen

10

fysiotherapeuten