Valpreventie

Ben je wel eens onzeker bij het lopen en vraag je jezelf daarbij af of je in verschillende situaties over voldoende evenwicht beschikt om vallen te voorkomen? Of heb je nog wel een goede balans, maar wil je graag tips en oefeningen ter voorkoming van vallen? Dan is deze training iets voor jou.

Door middel van valpreventie verklein je de kans om te vallen en leer je hoe je moet vallen als het toch gebeurt. Wij bieden je een valpreventie programma aan waarin je leert in welke situaties je valt en wat de oorzaak is dat je valt. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met een beperkte balans, onvoorzichtigheid, een verkeerde houding of te snel iets willen doen. Door middel van een training gericht op jouw specifieke situatie leer je hoe je kan bewegen met minder risico op vallen.

Onze aanpak: tijdens de training ga je onder begeleiding van onze geriatriefysiotherapeut aan de slag met nuttige tips, theorie en praktijkgerichte oefeningen die je thuis veilig kan doen. We kijken naar jouw eigen beweegpatroon en hoe we dit kunnen verbeteren om vallen te voorkomen. Uiteindelijk zal je met meer zekerheid kunnen bewegen.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over onze Valpreventie training? Bericht ons en wij nemen z.s.m. contact met je op.

Het is zinvol om te werken aan valpreventie als je:

  • bang bent om te vallen na bijvoorbeeld een val met letsel (bv. gebroken pols, schouder of heup).
  • vaak struikelt of valt zonder een duidelijke oorzaak.
  • niet meer alleen een wandeling durft te maken.
  • moeite hebt met traplopen of uit de stoel opstaan.
  • bang bent om in een onbekende omgeving te bewegen.
  • merkt dat je tijdens het lopen minder balans kunt bewaren.
  • gaat vermijden om op bezoek te gaan of deel te nemen aan sociale activiteiten.
9,3

166 beoordelingen

1882

patiënten geholpen

10

fysiotherapeuten